Een categorie kiezen voor uw bedrijfsprofiel

Uw bedrijf beheren

Categorieën beschrijven uw bedrijf. Ze brengen u in contact met klanten die naar uw producten of services zoeken.

Als uw primaire categorie bijvoorbeeld Pizzeria is, kan Google uw bedrijf in de lokale zoekresultaten laten zien voor mensen die zoeken naar restaurants, Italian restaurants of pizza. Uw categorie is een van de vele factoren die van invloed zijn op uw positie in lokale zoekresultaten op Google. Meer informatie over uw positie in lokale zoekresultaten

Afhankelijk van het soort bedrijf dat u heeft, kan de categorie ook worden gebruikt om een plaatslabel aan uw bedrijf toe te wijzen.

Uw categorie kiezen

Kies een primaire categorie die uw bedrijf als geheel beschrijft en wees zo specifiek mogelijk. Als u de naam van de categorie begint te typen, krijgt u een dropdownmenu te zien waarin u een categorie kunt kiezen.

• Kies bijvoorbeeld Nagelsalon in plaats van Salon.

Als de gewenste categorie niet beschikbaar is, kiest u voor een algemenere categorie die uw bedrijf toch nauwkeurig beschrijft. U kunt geen zelfbedachte categorieën gebruiken.

Categorieën voor afdelingen

Selecteer aanvullende categorieën om klanten meer te vertellen over speciale afdelingen of services. Voeg echter geen categorie toe voor elk product of elke service. Gebruik zo min mogelijk categorieën uit de verstrekte lijst om de kernactiviteit van uw bedrijf te beschrijven.

• Als u bijvoorbeeld een supermarkt runt waarin ook een apotheek en een broodjeszaak zijn gevestigd, kiest u Supermarkt als primaire categorie en voegt u Apotheek en Delicatessenwinkel vervolgens toe als extra categorieën. Meer informatie over hoe u categorieën kiest

Als uw bedrijf publieksgerichte afdelingen heeft die als afzonderlijke entiteiten opereren, moeten deze een eigen profiel hebben. Voeg de categorieën van deze afdelingen niet toe aan het hoofdprofiel.

• Voeg de categorie Café bijvoorbeeld niet toe als uw bedrijf een fitnessclub is waarin ook een onafhankelijk café is gevestigd. De beheerder van het café kan in plaats daarvan een eigen bedrijfsprofiel maken met Café als primaire categorie. Meer informatie over afdelingen.
Categoriespecifieke functies

Afhankelijk van de bedrijfscategorie zijn er misschien speciale functies beschikbaar voor uw bedrijfsprofiel. Voorbeeld:

Belangrijk: Als u een nieuwe categorie toevoegt of een bestaande categorie bewerkt, vragen we u mogelijk om uw bedrijf opnieuw te laten verifiëren. Daarmee bevestigt u bij Google dat uw bedrijfsinformatie klopt.

Categorieën toevoegen of bewerken op Zoeken en Maps

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel vindt
  2. Uw bedrijfsinformatie bewerken:
    • Selecteer in Google Zoeken de optie Profiel bewerken.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie.
  3. Selecteer onder Over de optie Bedrijfscategorie.
    • De primaire categorie toevoegen of bewerken: Geef in het vak Primaire categorie de categorie op en selecteer deze in de opties die u te zien krijgt.
    • Een extra categorie toevoegen: Selecteer Nog een categorie toevoegen. Geef daarna in het vak Extra categorie de categorie op die u wilt toevoegen.
  4. Selecteer Opslaan.